torsdag 27. mars 2008

Lengsler og lyster



Jeg får så lyst til å stå ved den gode, stødige, gyldne trefjøla mi og hakke mange, duftende, solmodne tomater, og la dem putre med olje og hvitløk og timian, oregano, løk, chili og basilicum fra hagen. Etterpå vil jeg rive nedi en god chunk med parmesan og spise sausen med pasta og et glass vin.

Eller, lage en stor bolle med hakkede tomater blandet med omrent de samme ingrediensene, lagt på grillet brød, drysset med godt salt og ringlet over med en skikkelig deilig extra virgin olivenolje.


(bildet er fra Mercat St.Josep i Barcelona)

4 kommentarer:

Unknown sa...

slike brød skal jeg lage i morgen. Sånn Bruschetta.. mmmmmmm... Sådde nettopp plukksalat i drivhuset mens jeg drømte om vår.

Britt Åse sa...

Sådde du salat? Hm, det lurer jeg på om ikke jeg også har lyst til :-).

Det er utrolig hyggelig å dyrke litt spiselig selv.

Anonym sa...

Det har jeg også lyst på. Akkurat nå. På jobb.
Selvdyrka solmodne små tomater - nam, nam.

Britt Åse sa...

Jaaa, ikke sant :-). Og basilicum og flatpersille! Ogogog!